Nieuws

Enting gewonnen

De Beemster ruiters hield een een loterij op 12 december 2020. Wij bieden een gratis influenza/tetanus enting aan inclusief voorrijkosten aan de winnaar. 


 

Actie verlengd! 50% korting ACTH-Test bij paarden ook in november

In de maanden september, oktober en nu ook november kunnen wij de ACTH-test om op PPID te testen aanbieden tegen 50% korting.


*de korting geldt alleen voor de test. Er kunnen voorrijkosten en evt. ook kosten voor vervolgonderzoek kunnen worden gerekend.


Wat is PPID


PPID betekent Pituitary Pars Intermedia Dysfunction. ‘Pituitary gland’ is de Engelse naam voor hypofyse oftewel hersenaanhangsel. Dit is een kleine klier die onder aan de hersenen hangt. Bij PPID is een gedeelte van de hypofyse -de pars intermedia- ontregeld. PPID werd voorheen de ziekte van Cushing genoemd. PPID is de correcte naam voor ‘de ziekte van Cushing’ bij het paard.


Welke ziekteverschijnselen laten paarden met PPID zien?


PPID is eenvoudig te behandelen. U kunt PPID herkennen aan verschillende ziekteverschijnselen zoals langere soms krullerige vacht, hoefbevangenheid, verminderde prestatie, veel plassen en drinken, vermageren. Vaak worden deze ziekteverschijnselen ten onrechte toegeschreven aan het ‘normale ouder worden.


 


 


 


Privacy en Persoonsgegevens

Het zal u niet ontgaan zijn dat vanaf 25 mei 2018 er een nieuwe wet van kracht gaat die ervoor zorgt dat persoonsgegevens (beter) beschermd zijn. Om die reden willen we aandacht geven aan onze privacy verklaring die altijd is in te zien via de website of op te vragen aan de balie.


e balie.

Is uw paard slachtdier of gezelschapsdier?

Er gelden verschillen voor u, als eigenaar, wanneer u uw paard als slachtdier of gezelschapsdier houdt.


NIeuwe locatie

Momenteel (februari 2018) zijn wij bezig met het realiseren van een nieuwe locatie voor ons KI station. Dit zal voor het nieuwe seizoen zijn voltooid en blijft in de Beemster. Wij houden u op de hoogte!

Nieuwe dierenarts: Roos Fokkinga

Even voorstellen: Onze nieuwe collega Dierenarts Roos Fokkinga.