In de maanden september en oktober 50% korting op ACTH-test om op PPID te testen. Wilt u uw paard laten testen en gebruikt maken van deze korting, maak dan een afspraak tussen 1 september en 31 oktober 2022.

Wat is PPID

PPID betekent Pituitary Pars Intermedia Dysfunction. ‘Pituitary gland’ is de Engelse naam voor hypofyse oftewel hersenaanhangsel. Dit is een kleine klier die onder aan de hersenen hangt. Bij PPID is een gedeelte van de hypofyse -de pars intermedia- ontregeld. PPID werd voorheen de ziekte van Cushing genoemd. PPID is de correcte naam voor ‘de ziekte van Cushing’ bij het paard.

Behandeling en ziekteverschijnselen

PPID is eenvoudig te behandelen. U kunt PPID herkennen aan verschillende ziekteverschijnselen zoals langere soms krullerige vacht, hoefbevangenheid, verminderde prestatie, veel plassen en drinken, vermageren. Vaak worden deze ziekteverschijnselen ten onrechte toegeschreven aan het ‘normale ouder worden.

 

*de korting geldt alleen voor de test. Bent u niet in de gelegenheid naar de praktijk te komen dan kunnen voorrijkosten worden gerekend.

 

Terug naar overzicht